Geschiedenis

Leer over de gotische architectuur van Milaan

Door Italië avonturen

Als je denkt aan de prachtige stad Milaan, denk je waarschijnlijk aan mode, design en heerlijk eten. Maar wist je dat Milaan ook een schat aan gotische architectuur heeft? In dit artikel zullen we dieper ingaan op de gotische bouwstijl in Milaan en enkele van de meest indrukwekkende gebouwen bespreken.

Wat is gotische architectuur?

Gotische architectuur is een stijl die voornamelijk werd gebruikt in de middeleeuwen, van de 12e tot de 16e eeuw. Kenmerkend voor deze stijl zijn onder andere spitsbogen, hoge gewelven, luchtbogen en grote ramen met veel glas-in-lood. Gotische gebouwen stralen vaak een gevoel van verticaliteit en spiritualiteit uit.

Gotische architectuur in Milaan

Milaan, de op een na grootste stad van Italië, heeft een rijke geschiedenis en een overvloed aan prachtige architectuur. Hoewel de stad vooral bekend staat om zijn gotische kathedraal, de Duomo di Milano, zijn er nog veel meer gotische pareltjes te vinden in de stad.

Duomo di Milano

De Duomo di Milano is zonder twijfel het meest iconische gebouw van Milaan en een van de grootste gotische kathedralen ter wereld. De bouw van de kathedraal begon in 1386 en duurde bijna zes eeuwen. Het resultaat is een adembenemend gebouw met 135 torens, meer dan 3.000 beelden en een prachtig interieur met glas-in-loodramen en fresco’s.

Sant’Ambrogio

Een ander indrukwekkend voorbeeld van gotische architectuur in Milaan is de basiliek van Sant’Ambrogio. Deze kerk, gewijd aan de patroonheilige van Milaan, dateert uit de 11e eeuw en is een van de oudste kerken van de stad. Het interieur van de basiliek is versierd met prachtige mozaïeken en fresco’s en ademt een serene sfeer uit.

Chiesa di San Maurizio al Monastero Maggiore

De Chiesa di San Maurizio al Monastero Maggiore is een verborgen juweeltje in Milaan en een van de best bewaarde geheimen van de stad. Deze voormalige benedictijnenabdij dateert uit de 16e eeuw en herbergt een schat aan prachtige fresco’s en schilderijen. De kerk wordt ook wel het “Sixtijnse Kapel van Milaan” genoemd vanwege de adembenemende fresco’s die het interieur sieren.

Ontdek de gotische architectuur van Milaan

Als je een liefhebber bent van geschiedenis, architectuur en kunst, mag een bezoek aan de gotische gebouwen van Milaan niet ontbreken tijdens je verblijf in de stad. Wandel door de smalle straatjes en ontdek de verborgen schatten die Milaan te bieden heeft. Laat je betoveren door de prachtige gotische architectuur en geniet van de rijke geschiedenis van deze bruisende stad.

Of je nu de majestueuze Duomo di Milano wilt bewonderen, de serene sfeer van Sant’Ambrogio wilt ervaren of de verborgen fresco’s van Chiesa di San Maurizio al Monastero Maggiore wilt ontdekken, er is genoeg te zien en te beleven in Milaan. Vergeet niet je camera mee te nemen om al deze prachtige architectonische hoogstandjes vast te leggen!

Laat je betoveren door de gotische architectuur van Milaan en dompel je onder in de rijke geschiedenis en cultuur van deze prachtige stad. Ontdek de schoonheid en het vakmanschap van de middeleeuwse bouwkunst en laat je inspireren door de indrukwekkende gotische gebouwen die Milaan rijk is.

Leave a Comment