Gastronomie

Leer hoe je zelf echte Italiaanse minestrone maakt in Ligurië

Door Italië avonturen

Italië staat bekend om zijn heerlijke keuken vol smaakvolle gerechten en verse ingrediënten. Een van de meest geliefde gerechten is minestrone, een rijke en voedzame groentesoep die perfect is voor koude dagen. Als je wilt leren hoe je zelf echte Italiaanse minestrone kunt maken, dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel zullen we je stap voor stap begeleiden bij het bereiden van deze heerlijke soep in de regio Ligurië.

De ingrediënten

Om een authentieke Italiaanse minestrone te maken, heb je een aantal verse ingrediënten nodig. Zorg ervoor dat je de volgende producten in huis hebt voordat je begint:

  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 wortels, in plakjes gesneden
  • 2 stengels bleekselderij, in plakjes gesneden
  • 1 courgette, in blokjes gesneden
  • 1 aardappel, in blokjes gesneden
  • 100 g sperziebonen, in stukjes gesneden
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 1 liter groentebouillon
  • 100 g pasta naar keuze
  • Zout en peper naar smaak
  • Olijfolie
  • Vers gehakte peterselie voor garnering

De bereiding

Om te beginnen, verhit een scheut olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak ze tot ze zacht en lichtbruin zijn. Voeg vervolgens de wortels, bleekselderij, courgette, aardappel en sperziebonen toe en bak ze een paar minuten mee.

Voeg de tomatenblokjes en groentebouillon toe aan de pan en breng het geheel aan de kook. Laat de soep ongeveer 20 minuten zachtjes pruttelen, zodat de groenten zacht worden en de smaken goed kunnen mengen.

Voeg de pasta toe aan de soep en kook deze volgens de instructies op de verpakking. Zorg ervoor dat de pasta net gaar is, maar nog wel een beetje stevig.

Breng de minestrone op smaak met zout en peper en roer goed door. Serveer de soep warm, gegarneerd met verse gehakte peterselie en een scheutje olijfolie.

Geniet van je zelfgemaakte minestrone

Gefeliciteerd, je hebt nu zelf echte Italiaanse minestrone gemaakt in de regio Ligurië! Deze heerlijke en voedzame soep is perfect voor een gezellige avond thuis of als voorgerecht tijdens een Italiaans diner. Geniet van de rijke smaken en de verse ingrediënten en laat je smaakpapillen verwennen door deze klassieke Italiaanse gerecht.

Probeer dit recept uit en experimenteer met verschillende groenten en kruiden om je eigen unieke draai aan de minestrone te geven. Buon appetito!

Leave a Comment