Gastronomie

Leer hoe je zelf echte Italiaanse canederli maakt in Trentino-Alto Adige

Door Italië avonturen

Italië staat bekend om zijn heerlijke keuken, vol met smaakvolle gerechten en traditionele recepten. Een van de gerechten die je zeker moet proberen als je in Trentino-Alto Adige bent, zijn de heerlijke canederli. Deze traditionele Italiaanse dumplings zijn gemaakt van brood, melk, eieren en spek, en worden vaak geserveerd met een rijke saus of bouillon. In dit artikel leer je hoe je zelf echte Italiaanse canederli kunt maken, zodat je thuis kunt genieten van de authentieke smaken van Trentino-Alto Adige.

Ingrediënten voor canederli:

  • 300 gram oud brood
  • 250 ml melk
  • 2 eieren
  • 100 gram spek, in blokjes gesneden
  • 1 ui, fijngehakt
  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse peterselie, fijngehakt

Bereidingswijze:

1. Snijd het oude brood in kleine stukjes en doe ze in een kom. Giet de melk over het brood en laat het een paar minuten weken, totdat het brood zacht is geworden.

2. Verhit een beetje boter in een pan en bak de spek en ui tot ze goudbruin zijn. Voeg dit mengsel toe aan het brood en melk mengsel.

3. Voeg de eieren, bloem, zout, peper en peterselie toe aan het mengsel en meng alles goed door elkaar. Laat het mengsel een half uur rusten in de koelkast.

4. Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Vorm kleine balletjes van het mengsel en kook ze in het water tot ze komen bovendrijven, dit duurt ongeveer 10-15 minuten.

Serveertip:

Canederli worden vaak geserveerd met een rijke vleessaus of bouillon. Je kunt er ook voor kiezen om ze te serveren met gesmolten boter en geraspte kaas voor een heerlijke vegetarische optie.

Geniet van je zelfgemaakte canederli!

Met dit eenvoudige recept kun je zelf thuis genieten van de heerlijke smaken van Trentino-Alto Adige. Probeer het eens uit en verras jezelf en je gasten met deze traditionele Italiaanse lekkernij. Buon appetito!

Leave a Comment