Cultuur

Ontdek de oude Griekse tempels van Agrigento op Sicilië

Door Italië avonturen

Als je op zoek bent naar een unieke en historische ervaring tijdens je reis naar Italië, dan moet je zeker een bezoek brengen aan de oude Griekse tempels van Agrigento op Sicilië. Deze indrukwekkende archeologische site staat bekend om zijn goed bewaarde tempels en prachtige uitzichten over de Middellandse Zee. In dit artikel zullen we je alles vertellen over de geschiedenis van deze tempels en wat je kunt verwachten tijdens je bezoek.

De geschiedenis van de oude Griekse tempels van Agrigento

De oude Griekse tempels van Agrigento dateren uit de 6e eeuw voor Christus en zijn gebouwd door de Griekse kolonisten die zich in deze regio vestigden. De tempels waren gewijd aan verschillende goden en dienden als centra van religieuze en politieke activiteiten. De meest bekende tempels zijn de Tempel van Hera, de Tempel van Concordia en de Tempel van Zeus.

De Tempel van Hera, ook wel bekend als de Tempel van Juno, is een van de oudste tempels in Agrigento en is gewijd aan de godin Hera. De Tempel van Concordia is een van de best bewaarde Griekse tempels ter wereld en is gewijd aan de godin van de harmonie en vrede. De Tempel van Zeus, ook wel bekend als de Tempel van Jupiter, was ooit de grootste Dorische tempel ter wereld en was gewijd aan de oppergod Zeus.

Wat te verwachten tijdens je bezoek

Als je de oude Griekse tempels van Agrigento bezoekt, zul je versteld staan van de prachtige architectuur en de indrukwekkende omgeving. De tempels liggen op een heuvel en bieden een adembenemend uitzicht over de vallei en de zee. Je kunt rustig rondlopen en de tempels van dichtbij bekijken, terwijl je geniet van de rust en de schoonheid van deze historische plek.

Naast de tempels zelf, zijn er ook verschillende andere bezienswaardigheden in Agrigento die een bezoek waard zijn. Zo kun je een wandeling maken door de oude stad en de overblijfselen van de oude stadsmuren en poorten bewonderen. Ook kun je een bezoek brengen aan het Archeologisch Museum van Agrigento, waar je meer te weten kunt komen over de geschiedenis van de tempels en de Griekse kolonisatie van Sicilië.

Praktische informatie

Als je van plan bent om de oude Griekse tempels van Agrigento te bezoeken, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. De tempels zijn het hele jaar door geopend voor bezoekers, maar het is aan te raden om vroeg in de ochtend of laat in de middag te gaan om de drukte te vermijden. De toegangsprijs voor de tempels is redelijk en er zijn ook rondleidingen beschikbaar voor wie meer wil weten over de geschiedenis van de site.

Verder is het aan te raden om comfortabele schoenen te dragen, aangezien je veel zult moeten lopen op het terrein van de tempels. Ook is het handig om voldoende water en zonnebrandcrème mee te nemen, vooral in de zomermaanden wanneer het erg warm kan zijn in Agrigento.

Kortom, een bezoek aan de oude Griekse tempels van Agrigento op Sicilië is een unieke ervaring die je niet mag missen tijdens je reis naar Italië. De prachtige tempels, de historische omgeving en het adembenemende uitzicht maken dit een van de meest indrukwekkende archeologische sites in Europa. Dus plan je bezoek en ontdek de oude Griekse geschiedenis in het hart van Sicilië!

Leave a Comment